RSS

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Ο ζωμός βρώμης τι κάλο μας κάνει?

ζωμός βρώμη
Οι καλλιέργειες δημητριακών χρησιμοποιούνται ευρέως στην καθημερινή διατροφή, αλλά αν συγκρίνετε τις χρήσιμες ιδιότητές τους, η βρώμη θα αναλάβει αναμφίβολα ηγετική θέση. Η ποικιλία των προϊόντων με αλεύρι βρώμης επιτρέπει τη χρήση ισχυρών χρήσιμων ιδιοτήτων βρώμης σε πλήρη ισχύ. Βρώμη με τη μορφή πλιγούρι βρώμης , μπισκότα, ζελέ μπορεί να συμπεριληφθεί στη διατροφή του κάθε ατόμου, τόσο του μωρού όσο και του ενήλικα. Έχοντας μελετήσει τη σύνθεση της βρώμης, γίνεται αμέσως σαφές ποια είναι η χρησιμότητά της βρώμης.

Τα θαύματα της ρίγανης στη κοσμητολογία.

Η ρίγανη είναι γνωστή για την ικανότητά της να καταπολεμά  κρυολογήματα, λόγω των ισχυρών αντισηπτικών και βακτηριοκτόνων ιδιοτήτων της.
 Η ρίγανη  στην κοσμετολογία καταλαμβάνει μια τεράστια θέση για την περιποίηση του δέρματος. Πολλοί θα ανακαλύψουν τις εξαιρετικές ιδιότητες αυτού του αρωματικού βοτάνου, το οποίο είναι σε θέση να δράσει ευεργετικά σε διάφορες ζωτικές λειτουργίες του σώματος. Ανακαλύψτε τις χρήσιμες ιδιότητες της ρίγανης, η οποία μπορεί να δημιουργήσει θαύματα. 
 Δεν υπάρχει αμφιβολία, μπορούμε να πούμε ότι είναι η ηγέτης στο περιεχόμενο της βιταμίνης Α και C. Περιέχει επίσης πολύτιμα οξέα, μικροστοιχεία και αντιοξειδωτικά, χάρη στα οποία το δέρμα και τα μαλλιά φαίνονται άψογα. Η χρήση της ρίγανης, αποδείχθηκε απόλυτα από όλες τις πλευρές.

  • Στο μασάζ κατά της κυτταρίτιδας. Το φυτικό εκχύλισμα επιταχύνει τη λιπολυσία λίπους, διασπά τα λίπη, εξαλείφει την φλούδα πορτοκαλιού.
  • Στο σπίτι, το έλαιο ρίγανης προστίθεται σε σπιτικές κρέμες, τρίβες και μάσκες περιποίησης.
  • Ως μέρος του μαλακτικού για τα μαλλιά χρησιμεύει ως άρωμα και δίνει λάμψη, βελτιώνει τη δομή.
  • Ως πρόσθετο στο υγιεινό απολεπιστηκο, μειώνει την εφίδρωση, εξαλείφει το εξάνθημα και τη φλεγμονή.

Η ρίγανη χρησιμοποιητε σε διάφορες μορφές- αφέψημα, αιθέριο έλαιο, λάδι, βάμμα.

    Μπάνιο με ρίγανη
    Για να κάνετε μπάνιο πρέπει να πάρετε μισό ποτήρι ρίγανη  ρίξτε 1 λίτρο νερού. Σε εμαγιέ κατσαρόλα με σκεπαζμένο καπάκι βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφήστε για 2 ώρες. Ύστερα το ρίχνετε σε ένα λουτρό με νερό. Λαμβάνοντας ένα τέτοιο μπάνιο, συνιστάται να μην χρησιμοποιείτε σαπούνι και αφρόλουτρο για να ενισχύσετε την ωφέλιμη επίδραση της ρίγανης. Εάν υπάρχει ανάγκη χρήσης σαπουνιού ή αφρού, αυτό πρέπει να γίνει εκ των προτέρων. Το μπάνιο με ρίγανη το απολαμβάνετε  20-30 λεπτά. Το νερό δεν πρέπει να είναι υπερβολικά ζεστό ή κρύο, θα πρέπει να επιλέξετε μια άνετη θερμοκρασία. Η τακτική εφαρμογή λουτρών με ρίγανη είναι ευεργετική για το δέρμα του σώματος. 

    Καθαρισμός προσώπου με ρίγανη για λιπαρό και μικτό δέρμα
    Χάρη στην ρίγανη, στο σπίτι, μπορείτε να κάνετε μια πολύ χρήσιμη διαδικασία - τον καθαρισμό του προσώπου με ατμό. 
    Πρέπει να πάρετε 5 κουταλιές της σούπας τα βότανα και τα λουλούδια της ρίγανης, ρίξτε ½ λίτρο νερού. Σε εμαγιέ κατσαρόλα σε μικρή φωτιά φέρτε σε βράση, βράστε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρέστε το καπάκι. Πρέπει να περιμένετε λίγο, ώστε να μην καεί. Κατόπιν λυγίστε πάνω από τον ατμό και κρατήστε το κεφάλι σε αυτή τη θέση για αρκετά λεπτά. Τα τακτικά ατμόλουτρα καθαρίζουν το δέρμα, προάγουν την εξαφάνιση της ακμής.

    Συμπίεση ρίγανης για ελαστικότητα μαστού
    Για να προετοιμάσετε μια συμπίεση πρέπει να πάρετε 5 κουταλιές της σούπας της ρίγανης, ρίξτε 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Σε ένα σφραγισμένο δοχείο, επιμείνετε 2 ώρες. Στη συνέχεια, απολαύστε ένα μαλακό πανί στην έγχυση που ελήφθη, βάλτε το στο στήθος. Αφήστε το για 35-40 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε. Μετά την εφαρμογή της συμπίεσης, μην σκουπίζεστε, αφήστε την έγχυση να απορροφηθεί στο δέρμα. Εκτελέστε τη διαδικασία 1-2 φορές την εβδομάδα - σύνολο 15-20 διαδικασίες.
    Στη συνέχεια πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα για 2 μήνες, μετά από το οποίο μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτό το απλό αλλά πολύ αποτελεσματικό μεθοδο που θα σας βοηθήσει να κάνετε τα στήθη πιο ελαστικά και το δέρμα πιο απαλό και νεανικό.

    Έγχυση για λιπαρές και μικτές επιδερμίδες
    Για να κάνετε μια παρασκευή, πρέπει να πάρετε 6 κουταλιές της σούπας ωμή ρίγανη, ρίξτε 3 φλιτζάνια βραστό νερό. Σκεπάστε το σκεύος με καπάκι η με ένα πιατάκι για 3 ώρες. Η προκύπτουσα έγχυση χρησιμοποιείται για πλύσιμο 2-3 φορές την ημέρα. Το προϊόν συνιστάται για λιπαρές και μικτές επιδερμίδες, την εμφάνιση ακμής. Το  πλύσιμο με έγχυση με ρίγανη θα κάνει το δέρμα καθαρό, ματ, φρέσκο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

    Μάσκα με ρίγανη

    Για πορώδες, λιπαρό και φλεγμονώδες δέρμα. Αλέστε 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης σε χυλό,  ή 2 κουταλιές της σούπας ξηρή ρίγανη, αλλά  να την αλέσετε, αναμειγνύεται με ασπράδι αυγού και εφαρμόστε στο πρόσωπο. Μετά από μισή ώρα ξεπλύνετε με ζεστό νερό. η


    Μάσκα για λιπαρό δέρμα

     για να μειώσετε τους πόρους, να βελτιώσετε το χρώμα και να αποφύγετε τη φλεγμονή.

    Συστατικά:

    • 2 σταγόνες αιθέριου ελαίου ρίγανης.
    • 10 γρ. άργυλο
    • 25 ml αφέψημα  τριανταφυλλιάς.
    Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να επιτευχθεί μια ομοιογενής  κρέμα. Εφαρμόζετε στο καθαρό πρόσωπο Η επιφάνεια του προσώπου  κατά μήκος των γραμμών μασάζ. Χωρίς να περιμένετε για πλήρη ξήρανση, μπορείτε να ξεπλύνετε.

    Μάσκα για τη βελτίωση της επιδερμίδας

    Ως αποτέλεσμα: για να πάρετε ένα ομοιόμορφο ματ τόνο και βελούδινο δέρμα, αξίζει να χρησιμοποιήσετε τη διαδικασία των βιταμινών.

    Συστατικά:

    • 30 ml αφέψημα ρίγανης.
    • 10 γρ. ανάλατη μυζήθρα
    • 1 γρ. τζίντζερ.
     Την μυζήθρα  ανακατεύετε με δροσερό αφέψημα και τζίντζερ. Εφαρμόζετε ομοιόμορφα για μισή ώρα. Η θεραπεία προσώπου πρέπει να επαναλαμβάνεται τρεις φορές το μήνα.
    Источник: http://jlica.ru/dushitsa-dlya-litsa

    Ρίγανη για τα πόδια

    Αν τα πόδια σας  είναι κουρασμένα, πρησμένα, δοκιμάστε ένα δροσερό μπάνιο με αφέψημα ρίγανης - 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ρίξτε βραστό νερό και αφήστε το για 40 λεπτά, προσθέστε νερό θερμοκρασίας δωματίου και απολαύστε το ποδόλουτρο.  Οι ιδιότητες της ρίγανης είναι φαρμακευτικές .

    Ρίγανη για τα μαλλιά

    Φτιάχνετε αφέψημα ρίγανης  με ένα μέρος μαντζουράνας και  ξεπλύνετε τα μαλλιά σας, κατάλληλο για λιπαρά μαλλιά, δυναμώνει τις ρίζες των μαλλιών και δίνει όγκο στα μαλλιά.


    Εμπλουτισμός των καλλυντικών με αιθέριο έλαιο - 3-5 στ. εως 5 μλ. της βάσης

    Οριγανέλαιο
    Χρησιμοποιώντας λάδι και ρίγανη,  μπορείτε να παρασκευάσετε ένα υπέροχο λάδι σώματος που θα κάνει την επιδερμίδα σας πιο λεία και απαλή και θα προστατέψει το δέρμα σας από την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Επιπλέον αν έχετε μικρές γρατσουνιές, θα εκπλαγείτε βλέποντας πώς θα επωφεληθεί η επιδερμίδα σας από το συγκεκριμένο λάδι.
    Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

     1 μέρος αποξηραμένα και ψιλοκομμένα φύλλα ρίγανης 
     5 μέρη αμυγδαλέλαιο ( ελαιόλαδο)
    Πώς θα το φτιάξετε:

     1) Συγκεντρώνετε τα υλικά σας.
     2) Ρίχνετε το αμυγδαλέλαιο σε ένα μπολ. 
     3) Προσθέτετε τη ρίγανη. 
     4) Αφήστε το για 2 εβδομάδες ανακατεύοντας συχνά.
     5) Χρησιμοποιήστε το στο μπάνιο σας ή τοπικά στο δέρμα σας.
     6) Αν το φτιάχνετε με ελαιόλαδο μπορείτε να το χρησιμοποιητε και στης σαλάτες.

    Επίσης μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας το βάμμα με ρίγανη και άλλες μεθοδη πως να φτιάξετε το δικό σας λάδι.

    Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

    Ρίγανη - το πιο δυνατό αντιοξειδοτικό.

    Το όνομα της προέρχεται από τις λέξεις «όρος» και «γάνος», γάνος – η λαμπρότητα, το φυτό που λαμπρύνει το βουνό. 

     Στην αρχαία Ελλάδα θεωρούνταν σύμβολο χαράς, αγάπης και ευτυχίας και για αυτό τα στεφάνια που έφτιαχαν στους γάμους και φορούσαν οι νεόνυμφοι στο κεφάλι περιείχαν και κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης. 

    Έχει αποδειχθεί σε εργαστηριακές δοκιμές ότι τα “μικρόβια” που προκαλούν κοινές ασθένειες δε αντέχουν στο πέρασμά της, ακόμα και ανθεκτικά στα αντιβιοτικά στελέχη μεταλλαγμένων βακτηρίων δεν έχουν καμία άμυνα απέναντι στη ρίγανη.

    Η συνταγή για ένα πολύ χρήσιμο γυναικείο τσάι με ρίγανη

    Γεια σας, αγαπητοί αναγνώστες μου!
    Θέλω να αφιερώσω αυτό το άρθρο σε όλους εμάς, γυναίκες και κορίτσια!
     Η φύση, μας έχει δημιουργήσει πιο συναισθηματικές, πιο ευαίσθητες  και ανταποκρινόμενες σε όλες τις αλλαγές από έξω, μέσω του σώματός μας.

    Μικρές και μεγάλες νευρικές κρίσεις, ανησυχίες μπορεί να γίνουν για κάθε γυναίκα η αιτία αλλαγών στο ορμονικό της υπόβαθρο.

    Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

    Το Ginkgo Biloba - θεραπευτικές ιδιότητες και συνταγές.

    Το Ginkgo Biloba είναι η τελευταία από τις αρχαίες φυλές δένδρων που έχουν επιζήσει μέχρι σήμερα.
    Μετά την περίοδο των παγετώνων, πάνω από 50 από τα παλαιότερα είδη δέντρων καλλιεργήθηκαν στον πλανήτη. Ένας από αυτούς - το ginkgo biloba - ένας σύγχρονος δεινόσαυρος.
    Κινέζοι μοναχοί θεωρούν αυτό το δέντρο ιερό. Το Ginkgo, μεταφρασμένο από Κινέζους και Ιαπωνέζους, σημαίνει "ασημένιο βερίκοκο", "ασημένιο καρύδι".
    Αρχαία μοναχοί - Ταοϊστές - φυτευτεί αυτό το δέντρο σε ιερούς τόπους, κοντά στα μοναστήρια, πιστεύοντας ότι δίλοβο σχήμα βεντάλιας φύλλα του (biloba) αντιπροσωπεύουν το γιν και του γιανγκ,  και είναι ένα σημάδι της σοφίας και της συγκέντρωσης, τη σταθερότητα και τη μακροζωία. 

    Σάββατο, 7 Απριλίου 2018

    Καλό Πάσχα!!!


                 Η φλόγα της Ανάστασης
                 Να ανάψει στην καρδιά σου
                 Για να κρατήσει ζωντανά 
                 όλα τα όνειρα σου...

    Εύχομαι από καρδιά το φως της Ανάστασης να χαρίζει ελπίδα,αγάπη,αισιοδοξία και δύναμη!!!

    Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

    Έλαιο από σπόρους του αμάραντου .Αmaranth oil. Οφέλη για την υγεία και ομορφιά.

    Στο προηγούμενο άρθρο σας  έχω πει για τις ιδιότητες του αμαρανθου (βλιτας). Σήμερα να σας πω πιο λεπτομερές για το λάδι από σπορους αμάρανθου  amaranth oil και οφέλη του στην υγειά και ομορφιά μας.  Μην το μπερδεύετε  με ελίχρυσο (helichrysum italicum).
      
    Για ενίσχυση της ασυλίας

    Μαζί με φρέσκα λαχανικά πλούσια σε ασκορβικό οξύ, αμάραντος έλαιο συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κρυολογηματος, είναι επιθυμητό να περιλαμβάνετε στη διατροφή σας μετά από την κατάποση των αντιβιοτικών που μειώνουν και αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρησιμοποιήσετε αυτό το έλαιο το φθινόπωρο και την άνοιξη, όταν αποδυναμώνονται οι άμυνες του σώματος. Αυτό είναι το αναμφισβήτητο όφελος του αμαραντικού ελαίου για την ενίσχυση της ασυλίας μας.

    Για το νευρικό σύστημα

    Το αμαράνθιο είναι χρήσιμο για οποιεσδήποτε διαταραχές του νευρικού συστήματος, είναι η αϋπνία, οι πονοκέφαλοι, οι αγχώδεις καταστάσεις, η κατάθλιψη. Η υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, αμινοξέα, φωσφολιπίδια και αντιοξειδωτικά σε αυτό το καταπληκτικό έλαιο είναι σε θέση να αποκαταστήσει τα νευρικά ερεθίσματα, να έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

    Για το στομάχι και τα έντερα

    Η χρήση του αμαραντικού ελαίου για το πεπτικό σύστημα με τις αντιφλεγμονώδεις, θεραπευτικές και καθαριστικές ιδιότητες του. Συνιστάται να καταναλώνετε στη γαστρίτιδα, κολίτιδα, διαβρωτικές βλάβες του βλεννογόνου του στομάχου, με χολοκυστίτιδα, με ηπατικές νόσους. Μην ξεχνάτε ότι τα φυτικά έλαια δεν μπορούν να καταναλωθούν σε απεριόριστες ποσότητες, αρκετά 2 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα.

    Με καρδιαγγειακές παθήσεις

    Η παρουσία λιπαρών οξέων ωμέγα-3 και ωμέγα-6, σκουαλενίου, καλίου, μαγνησίου, βιταμινών Ε και καροτενοειδών σε αυτό το λάδι υποδεικνύει ένα εξαιρετικό όφελος για την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Χρήσιμο για την πρόληψη της αθηροσκλήρωσης και της θρόμβωσης, μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε μικρά και μεγάλα αγγεία, ενισχύει τον αγγειακό τοίχο. Η χρήση του amaranth oil είναι επίσης στην πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων και των καρδιακών προσβολών .

    Με ενδοκρινικές παθήσεις

    Φυτοστερόλες, φωσφολιπίδια, σκουαλένιο  βελτιώνουν το μεταβολισμό των λιπιδίων, την πρόληψη αποθήκευση λίπους, και τα ανόργανα άλατα, τα αμινοξέα και αντιοξειδωτικά που συμμετέχουν στην ομαλοποίηση επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, η οποία επιτρέπει τη χρήση αυτού του ελαίου σε ασθενείς με παχυσαρκία και διαβήτη.

    Σε ασθένειες της στοματικής κοιλότητας

    Με την στοματίτιδα, τη φλεγμονή των ούλων,  είναι επίσης χρήσιμο. Μπορείτε να λιπαίνετε τις πληγείσες περιοχές με λάδι, μειώνει τον πόνο, ανακουφίζει από τη φλεγμονή και προωθεί την επούλωση των πληγών στον βλεννογόνο του στόματος.

    Με δερματικές παθήσεις

    Επίδεσμοι εμποτισμένοι με λάδι αμάρανθου χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία εγκαυμάτων και τροφικών ελκών,  επιταχύνει την επούλωση και μειώνει τον πόνο. Ασθένειες του δέρματος όπως έκζεμα, δερματίτιδα, ψωρίαση, νευροδερματίτιδα και άλλες.  Αmaranth oil χρησιμοποιείται στη θεραπεία σαν αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακό .

    Χρήση του αμαρανθικού ελαίου για τα μάτια

    Η βιταμίνη Ε, καροτενοειδή, το μαγνήσιο είναι πολύ επωφελής για τα μάτια μας, ως εκ τούτου, αμάραντος λάδι συνιστάται να συμπεριλάβει στη διατροφή σας ως μια σάλτσα σαλάτας όταν έχετε καταρράκτη, επιπεφυκίτιδα, βλεφαρίτιδα, διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.

    Οφέλη για γυναικολογικά προβλήματα

    Η παρουσία φυτοστερολών ομαλοποιεί το ορμονικό υπόβαθρο και συνιστάτε για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και με την εμμηνόπαυση. Χρήσιμο για ασθένειες όπως  κολπίτιδα, τραχηλική διάβρωση ως πρόσθετη πηγή πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και βιταμίνες Α και Ε.

    Για τα οστά και τους μυς

    Το περιεχόμενο του ελαίου σε φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο, χαλκό, βιταμίνη D, αμινοξέα, φυτοστερόλες είναι χρήσιμο για ενίσχυση των οστών και των μυών. Βαλτε  στη διατροφή σας το amaranth oil  για οστεοχονδρωσία, οστεοπόρωση, αρθρίτιδα και αρθροπάθεια, με μυϊκές κράμπες.

    Πώς να πάρετε αμαράντο λάδι;

    Η γεύση αυτού του ελαίου είναι σχεδόν ουδέτερη, ελαφρώς καρυδιού.
    Μπορείτε να πάρετε αυτό το έλαιο για προληπτικούς και θεραπευτικούς σκοπούς. Μην τηγανίζετε τρόφιμα σε αυτό το λάδι! Μόνο  με την καθαρή του μορφή μέσα ή να προσθέσετε στο φαγητό σας.
    Για προφυλακτικούς σκοπούς, το amaranth oil   λαμβάνεται 1-2 κουταλάκια του γλυκού μέσα  20-30 λεπτά πριν το φαγητό, σκέτο χωρίς να πίνετε νερό ή να το προσθέσετε σε  σαλάτες. Το χρησιμοποιειτε  δύο φορές το χρόνο, για παράδειγμα, την άνοιξη και το φθινόπωρο. Η πορεία θα απαιτήσει 150-200 ml ελαίου.
    Για ασθένειες με θεραπευτικό σκοπό, το amaranth oil  λαμβάνεται από ένα κουτάλι  2-3 φορές την ημέρα για ένα μήνα.  Μπορείτε να το χρησιμοποιειτε  2-3 φορές το χρόνο.
    Για να μειώσετε τη χοληστερόλη, αρκεί να παίρνετε το αμαράντο το πρωί και το βράδυ  δύο κουταλάκια του γλυκού με φαγητό.
    Επίσης, στις ασθένειες των αρθρώσεων, των δερματικών παθήσεων, μπορείτε επίσης να τρίψετε αυτό έλαιο στις αρθρώσεις, χρησιμοποιώντας συμπιέσεις, κομπρέσες.

    Amaranth oil στην κοσμετολογία

    Το λάδι αμαράνθου χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμετολογία, μπορείτε να βρείτε πολλά γνωστά εμπορικά ονόματα που το χρησιμοποιουνε. Αυτό το υπέροχο λάδι τρέφει, ενυδατώνει, αναζωογονεί, αναζωογονεί το δέρμα, το κάνει πιο ελαστικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το δέρμα του προσώπου, τα χείλη, τα χέρια, για τη θεραπεία και την ενίσχυση της τρίχας.
    Ιδιαίτερα ευεργετικό είναι  σε ξηρές και  γηρασμένες επιδερμίδες. 


    Μάσκα θρέψης για ξηρό δέρμα

     κρόκο αυγού
     2 κ.γ. λάδι αμαράνθου 
     1 κ.γ. μέλι.
     Ανακατέψτε τα πάντα και εφαρμόστε τη μάσκα στο δέρμα για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Αυτή η μάσκα μπορεί να γίνει μία φορά την εβδομάδα και σύντομα το δέρμα θα γίνει πιο τεντωμένο και ελαστικό.

    Μάσκα για τις ρυτίδες

     1 κ.σ. αργηλο
     1κ.σ. λάδι αμαράνθου 
     Ανακατέψτε με χλιαρό νερό. Εφαρμόστε τη μάσκα στο δέρμα για 15 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε. Εάν κάνετε αυτή τη μάσκα τακτικά, οι ρυτίδες μειώνονται αισθητά.

    Αμαράνθιο για τα χέρια

    Το λάδι Amaranth μπορεί να αντικαταστήσει τις κρέμες χεριών, μαλακώνει τέλεια το δέρμα, απομακρύνει τον ερεθισμό και την ξηρότητα. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο λάδι σε μια κανονική κρέμα χεριών, ειδικά αυτές οι διαδικασίες είναι πολύ καλές κατά την κρύα εποχή.

    Αμαράντιο για μαλλιά

    Εάν τα μαλλιά είναι ξηρά και εύθραυστα, μπορείτε απλά να εφαρμόσετε ένα καθαρό λάδι στις ρίζες των μαλλιών και σε όλο το μήκος, μετά από 15 - 20 λεπτά, ξεπλύνετε καλά με σαμπουάν. Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας λάδι στη συνήθη μάσκα μαλλιών σας.

     Σε καθαρή μορφή ή σε μείγμα με άλλα έλαια είναι καλό να χρησιμοποιείτε για μασάζ κατά της κυτταρίτιδας.

    Αντενδείξεις


    Το amaranth oil είναι ένα βρώσιμο φυτικό έλαιο, επομένως δεν πρέπει να υποστεί βλάβη σε μικρές δόσεις ως σάλτσα για σαλάτες. Υπάρχουν ορισμένες ασθένειες που απαιτούν περιορισμούς στη χρήση οποιωνδήποτε φυτικών ελαίων, είναι η χολολιθίαση, οι παγκρεατικές παθήσεις, η διάρροια.

    Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό που θα σας πει τι έλαια και πόσο μπορείτε να καταναλώσετε. Αντενδείκνυται αμαράνθο λάδι για άτομα με ατομική δυσανεξία σε αυτό το προϊόν.
    Αγαπητοί αναγνώστες, θα χαρώ να ακούσω τα σχόλιά σας. Και αν το εφαρμόσετε, θα χαρώ να ακούσω τις συνταγές σας .

    Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

    Στα ξένα αμάραντ, στην Ελλάδα - βλίτα. Θεραπευτικές ιδιότητες της βλιτας.

    Για σας αγαπητή μου αναγνώστες, σήμερα η συζήτησή μας θα επικεντρωθεί σε ένα πολύ ασυνήθιστο, αλλά πολύ πολύτιμο φυτό αμάραντος η αμάρανθος ( λατ.  Amaranthus ) . Σίγουρα, πολλοί από εσάς έχετε ακούσει για το λάδι από αμάραντο και τις ασυνήθιστες ιδιότητές του. Και εγώ το είχα ακουστά, καθώς ψάχνοντας, τι ανακάλυψα? Ότι αυτό θαυματουργό φυτό είναι η βλίτα. 
    Η πατρίδα του αμάραντος είναι η Αμερική, όπου το φυτό ήταν γνωστό για χιλιετίες πριν έρχεται στην ήπειρο των Ισπανών. Οι ντόπιοι θεωρούσαν το αμάραντο σύμβολο της αθανασίας και το ονόμαζαν «χρυσά σιτάρια του Θεού», «σιτάρι Αζτέκων», «ψωμί Inca». Στο πλάτος της κατανάλωσης, το εργοστάσιο ξεπέρασε το καλαμπόκι και χρησιμοποιήθηκε όχι μόνο για τη διατροφή, αλλά και σε διάφορες τελετουργίες.
    Το Amaranth δεν είναι μόνο ένα φυτό τροφίμων αλλά και ένα φαρμακευτικό φυτό.

    Источник: https://irinazaytseva.ru/amarant.html
    Κατά τη διάρκεια πολυάριθμων επιστημονικών ερευνών αποκαλύφθηκε η μοναδική χημική σύνθεση του αμαράνθου. 
    •  ένα πλούσιο σύνολο των βιταμινών: βήτα-καροτίνη, βιταμίνες C και Ε, σχεδόν όλες τις βιταμίνες Β, οι οποίες παίζουν έναν τεράστιο ρόλο για τη σωστή λειτουργία του συνόλου του οργανισμού: θειαμίνη (Β1), ριβοφλαβίνη (Β2), νιασίνη (Β3 ή ΡΡ) χολίνη (Β4), παντοθενικό οξύ (Β5), πυριδοξίνη (Β6), φολικό οξύ (Β9).
    • Η βιταμίνη Ε στο φυτό περιέχεται σε μια ιδιαίτερα δραστική μορφή.
    • περιέχει ένα πλούσιο σύνολο μακρο- και μικροστοιχείων: κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, φώσφορο, σίδηρο, μαγγάνιο, χαλκό, σελήνιο, ψευδάργυρο.
    • περιέχει ένα μεγάλο ποσοστό εξαιρετικά πολύτιμων και μοναδικών φυτικών πρωτεϊνών, πλούσιων σε σημαντική λυσίνη αμινοξέων, καθώς και μεθειονίνη και τρυπτοφάνη, πιο πολύτιμη από την πρωτεΐνη του μητρικού γάλακτος και του καλαμαριού.
    • οι σπόροι του φυτού έχουν έως και 77% του συνόλου των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων: λινολεϊκό, παλμιτικό, στεατικό, ελαϊκό, λινολενικό.
    • Επίσης περιέχει άλλες ουσίες που είναι πολύ σημαντικές για το σώμα: σεροτονίνη, στεροειδή.
    • Τα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πλούσια πηγή βιταμινών C και P, η μεγαλύτερη συγκέντρωση των οποίων επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια της περιόδου ανθοφορίας.
    • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην πολύτιμη ουσία του φυτού - αυτό είναι το σκουαλένιο. Πριν το σκουαλένιο παρασκευάζοτανε από το ήπαρ της καρχαρία, όπου το περιεχόμενο της είναι μόνο 1-2%. Στο αμάραντ οι ερευνητές βρήκανε περίπου 10%
    • Το σκουαλένιο  αυξάνει τις προστατευτικές λειτουργίες του οργανισμού, καταπολεμά τον καρκίνο, βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, προστατεύουν τον οργανισμό από τις επιπτώσεις της έκθεσης σε ακτινοβολία έχει αντιμικροβιακή δράση.
    • Επίσης εκτιμούν σκουαλένιο και η γυναίκες, δεδομένου ότι η ουσία έχει την ικανότητα να αναζωογονεί το δέρμα σε κυτταρικό επίπεδο.
    Amaranth. Χρήσιμες ιδιότητες και εφαρμογή
    Όπως βλέπουμε, το αμάραντο έχει μια εντυπωσιακή χημική σύνθεση. Με βάση αυτό, έχει επίσης πολλές χρήσιμες και θεραπευτικές ιδιότητες. 
    • ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό,
    • ο ισχυρότερος ενεργοποιητής της ανοσίας,
    • αντι-σκληρωτικό,
    • αιματοποιητικό,
    • διουρητικό,
    • αντιβακτηριακο,
    • αντιφλεγμονώδες,
    • αιμοστατική,
    • επούλωση τραυμάτων,
    • αντινεοπλασματικά,
    •  αντι-ακτινοβολίας,
    • ομαλοποιεί το μεταβολισμό.

    Η χρήση του amaranth στη λαϊκή ιατρική

    • ως θεραπευτική και προληπτική ουσία για ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος, όπως αθηροσκλήρωση, υπέρταση, καθώς και καρδιακή ανεπάρκεια (στηθάγχη).
    • διάφορες φλεγμονώδεις ασθένειες του ουρογεννητικού συστήματος σε άνδρες και γυναίκες.
    • ασθένειες της γαστρεντερικής οδού, όπως έλκος στομάχου και δωδεκαδακτύλου, συμπεριλαμβανομένων χρόνιων λοιμώξεων, διαταραχών.
    • ασθένειες του ήπατος.
    • ασθένειες που σχετίζονται με μεταβολικές διαταραχές όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία,
    • διάφορες δερματικές παθήσεις: έκζεμα, ψωρίαση, μυκητιακές ασθένειες, σπυράκια, έρπης, καθώς και τροφικά έλκη, πληγές, εγκαύματα.
    • ασθένειες του νευρικού συστήματος: κατάθλιψη, νεύρωση, και επίσης ομαλοποιεί το έργο του κεντρικού νευρικού συστήματος.
    • ασθένειες της στοματικής κοιλότητας, όπως στοματίτιδα, περιοδοντίτιδα,
    • ογκολογικές παθήσεις,
    • τραύματα ακτινοβολίας (ασθένεια ακτινοβολίας),
    • αιμορροΐδες,
    • αναιμία 
    • σας επιτρέπει να αυξήσετε την ανοσία για κρυολογήματα.
    • Επίσης, το αμάραντο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του σώματος βαρέων μετάλλων, τοξικών ουσιών και ραδιονουκλεϊδίων.


    Φυτά αμαράνθου στην κοσμετολογία

    Η Amaranth έχει βρει την εφαρμογή της στην κοσμετολογία. Τα παρασκευάσματα με βάση των φυτών χρησιμοποιούνται με τη μορφή λοσιόν, μάσκες, κομπρέσες για την περιποίηση του προσώπου, που παρέχουν ενυδατικές, θρεπτικές, μαλακτικές και λείανση των ρυτίδων, το δέρμα γίνεται φρέσκο ​​και βελούδινο.
    Με τη μορφή  μάσκας, το αμαράντο και το λάδι του χρησιμοποιούνται για την περιποίηση των μαλλιών: ενισχύουν τις ρίζες των μαλλιών, προάγουν την ανάπτυξη, αποκαθιστούν τη δομή, δίνουν ελαστικότητα και λάμψη.
    Επίσης, η έγχυση φύλλων ή λουλουδιών αμαράνθου χρησιμοποιείται για λουτρά.
    Δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο: όλα τα μέρη του φυτού - ρίζες, βλαστούς, φύλλα, άνθη, σπόρους - σε διαφορετικό βαθμό, έχουν χρήσιμες και θεραπευτικές ιδιότητες.

    Αλεύρι από σπόρους αμάραντου και σπόροι

      Το  αλεύρι από σπόρους αμάραντου είναι ιδανικό για όσους αγαπούν να ψήνουν. Αντί για το συνηθισμένο αλεύρι, χρησιμοποιήστε πιο χρήσιμο αμάραντο αλεύρι. Και μπορείτε να ψήσετε το ψωμί, τα cupcakes και τις πίτες.
     Είναι καλό να κάνουμε και χυλό από τους σπόρους του αμαραντου.

    Πάρε το νερό και τους  σπόρους του αμάραντο σε αναλογία 2: 1 (1 μέρος αμάραντο και 2 μέρη νερό), στη συνέχεια, ξεκινήστε το μαγείρεμα, όπως κάθε χυλό, και κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό. Όταν το χυλό είναι έτοιμο  μπορείτε να προσθέσετε ένα μήλο ή μια μπανάνα. Δοκιμάστε το!

    Επίσης, μην ξεχάσετε το λάδι αμάραντου και το χυμό 

    Έγχυση  Amaranth 1

    Για την προετοιμασία χρησιμοποιήστε αποξηραμένα φύλλα, λουλούδια ή μείγμα αυτών.
    2 κ.σ.  θρυμματισμένη πρώτη ύλη ρίχνουμε 500 ml. βραστό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τη θερμότητα, το σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει, ύστερα στραγγίζουμε.
    Το πίνετε  μισή ώρα πριν από τα γεύματα 3 φορές την ημέρα.

    Έγχυση αμάραντου 2

    Για την παρασκευή παίρνουμε  φρέσκα φύλλα του φυτού.
    1 κ.σ. τα θρυμματισμένα φύλλα ρίχνουν 250 ml. βραστό νερό, σκεπαστε το, τυλίξτε με ενα πετσάκια και αφήστε να κρυώσει, έπειτα στραγγίστε. Πάρτε 1/3 - 1/4 φλ.  2-3 φορές την ημέρα  μισή ώρα πριν από το γεύμα.


    Το έλαιο από σπόρους αμαράνθιο είναι μια πηγή οξυγόνου μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Και το οξυγόνο είναι απαραίτητο για να διατηρήσουμε την υγεία και τη νεολαία

    Источник: https://irinazaytseva.ru/maslo-amaranta-maslyanoe-udovolstvie.html


    Источник: https://irinazaytseva.ru/maslo-amaranta-maslyanoe-udovolstvie.html

    Χυμός 

    Για την παρασκευή του χυμού χρησιμοποιούνται φρέσκα φύλλα. Τα φύλλα ξεπλύνετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό ή μερικές φορές αλλάζετε το νερό, ψιλοκομμένα και περνώντας μέσα από έναν αποχυμωτή  πιέστε το χυμό.
    Ο χυμός που προκύπτει αραιώνεται με βραστό νερό σε αναλογία 1: 5 και χρησιμοποιείται για ξέπλυμα με φλεγμονώδεις διεργασίες στο στόμα ή στο λαιμό.
    Για κανονική χρήση, ο χυμός αναμιγνύεται με κρέμα γάλακτος σε αναλογία 1: 1 και παίρνει 1 κουταλιά της σούπας 3 φορές την ημέρα για μισή ώρα πριν από τα γεύματα. Αυτή η μέθοδος είναι καλά αποδεδειγμένη για τη θεραπεία του διαβήτη, πόνο στο ήπαρ, φλεγμονή στο στομάχι.
    Πολυ από σας έχουν φάει την  βλίτα. Ξέρατε  τι τρωγαται? Ούτε εγώ.
    Να είστε πάντα υγιής!

    Источник: https://irinazaytseva.ru/amarant.html


    Источник: https://irinazaytseva.ru/amarant.html