RSS

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Συνταγές με αιθερία έλαια

Ερωτική διάθεση

Αρκετά από τα αιθερια ελαια έχουν αφροδισιακες ιδιότητες. Η "συνταγή" που σας δίνουμε στη συνέχεια, θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ρομαντική ατμόσφαιρα στο χώρο σας. Θα χρειαστείτε

  * Ένα Oil Burner.

  * 7 σταγόνες αιθεριο ελαιο Σανταλόξυλου (Sandalwood)

  * 7 σταγόνες αιθεριο ελαιο Ylang-Ylang.

  * 6 σταγόνες αιθεριο ελαιο Πορτοκαλιου (Orange).


Ανακατέψτε καλά τα αιθερια ελαια σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι. Γεμίστε το δοχείο του Oil Burner με νερό και προσθέστε 4-6 σταγόνες από το μείγμα που προετοιμάσατε. Ανάψτε το κερί στη βάση του Oil Burner και αφήστε το χώρο σας να γεμίσει με ερωτικό άρωμα.

Ευχάριστη Ατμόσφαιρα

Η συνταγή που σας προτείνουμε στη συνέχεια θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ευχάριστη ατμόσφαιρα στο χώρο σας. Ιδιαίτερα χρήσιμη για καταστήματα και χώρους εργασίας αλλά και κατάλληλη για συγκεντρώσεις και πάρτυ στο σπίτι. Θα χρειαστείτε:

  * Ένα Oil Burner.


  * 2 σταγόνες αιθεριο ελαιο Περγαμοντο (Bergamot).


  * 2 σταγόνες αιθεριο ελαιο Πορτοκαλι (Orange).


  * 2 σταγόνες αιθεριο ελαιο Γκρέιπφρουτ (Grapefruit).


Ανακατέψτε καλά τα αιθερια ελαια μέσα στο νερό του Oil Burner (60ml) και ανάψτε το κεράκι (ρεσο). Αφήστε το άρωμα να διαχυθεί στο χώρο και απολαύστε την καλή διάθεση όλων των παρευρισκομένων. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε τη συνταγή σε κατάστημα ή επαγγελματικό χώρο ανακατέψτε τα αιθερια ελαια σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι και φυλάξτε το προκειμένου να το χρησιμοποιείτε καθημερινά.


Συγκέντρωση

Ορισμένες εργασίες που κάνουμε (λ.χ. διάβασμα) απαιτούν να εστιάζουμε στη συγκεκριμένη ενασχόληση, να έχουμε διαύγεια μυαλού και να είμαστε συγκεντρωμένοι.  Θα χρειαστείτε:

  * Ένα Oil Burner.

  * 2 σταγόνες αιθεριο ελαιο Δεντρολίβανο (Rosemary).

  * 2 σταγόνες αιθεριο ελαιο Λεμονι (Lemon).

  * 2 σταγόνες αιθεριο ελαιο από Βασιλικο (Basil).


Ανακατέψτε καλά τα αιθερια ελαια μέσα στο νερό (60ml) του Oil Burner. Ανάψτε το κεράκι (ρεσο) και αφήστε το άρωμα να διαχυθεί στο χώρο σας. Σταδιακά θα αισθανθείτε πιο χαλαροί και περισσότερο "focused" στην εργασία που έχετε αναλάβει.

Το Δεντρολίβανο αναζωογονεί και τονώνει το κυκλοφορικό και τη μνήμη και ταυτόχρονα έχει αποτοξινωτική δράση. Το Λεμόνι είναι ηρεμιστικό και αναμιγνύεται με Δεντρολίβανο γιατί το τελευταίο δεν χρησιμοποιείται ποτέ μόνο του. Ο Βασιλικός βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, καθαρίζει το μυαλό, ανακουφίζει από την πνευματική κόπωση και ενισχύει τη μνήμη.

Χωρος Καπνιστων

Οι χώροι καπνιστών χαρακτηρίζονται από την κακοσμία τους. Για να διατηρήσετε την ατμόσφαιρα του χώρου "φρέσκια" και να "απολυμάνετε" τον αέρα, ακολουθείστε τη συνταγή. Θα χρειαστείτε:

  * Ένα Oil Burner.

  * 6 σταγόνες αιθεριο ελαιο Κανελα (Cinnamon).

  * 4 σταγόνες αιθεριο ελαιο Πορτοκαλι (Orange).

  * 2 σταγόνες αιθεριο ελαιο Γαριφαλο (Clove).

Ανακατέψτε καλά τα αιθερια ελαια σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι. Ρίξτε 4-6 σταγόνες στο Oil Burner και απολαύστε την ατμόσφαιρα.

Κριση Πανικού 

Το αίσθημα της ανασφάλειας, του φόβου και της αγωνίας που συχνά συνοδεύεται από κρίσεις πανικού ή άγχους είναι πλέον μία συνηθισμένη "ασθένεια" στην εποχή μας. Τα αιθερια ελαια μπορούν να σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε και να αντιμετωπίσετε καλύτερα την κατάσταση. Δοκιμάστε τη συνταγή . Θα χρειαστείτε:

  * Ένα μαντήλι ή ένα χαρτομάντηλο.

  * 4 σταγόνες αιθεριο ελαιο Μανταρινι (Mandarin).

  * 3 σταγόνες αιθεριο ελαιο Μεντα (Peppermint).

Αναμίξτε τα παραπάνω αιθερια ελαια σε ένα μπουκαλάκι και ρίξτε το μίγμα στο μαντήλι σας εισπνέοντας με σταθερό αργό ρυθμό προσπαθώντας ταυτόχρονα να "αδειάσετε" το μυαλό σας και να χαλαρώσετε. Συγκεντρωθείτε σε αυτό που κάνετε - εισπνεύστε για 30'' και κάντε διάλλειμα για 30''. Συνεχίστε μέχρι να νοιώσετε καλύτερα.

Το Μανταρίνι είναι γνωστό για τις χαλαρωτικές – ηρεμιστικές ιδιότητες του και η Μέντα για την βελτίωση της διαύγειας και την ρύθμιση της αναπνοής, βασικοί παράγοντες για την καταπολέμηση του άγχους.

Ημικρανίες

Περίπου το 18% των γυναικών και το 6% των ανδρών υποφέρουν από ημικρανίες . Οι ημικρανίες μπορεί να προκαλούνται από διάφορες αιτίες όπως είναι το άγχος ή και η κακή κυκλοφορία του αίματος. Η "συνταγή" που σας προτείνω αντιμετωπίζει ημικρανίες που προκαλούνται κυρίως από νευρικότητα και stress - ημικρανίες που σχετίζονται περισσότερο με το νευρικό σύστημα. Θα χρειαστείτε


  * 50ml ελαιο βασης της αρεσκείας σας (λ.χ. Αμυγδαλελαιο).

  * 10 σταγόνες αιθεριου ελαιου Ματζουρανας (Marjoram).

  * 5 σταγόνες αιθεριου ελαιου Ρωμαϊκου Χαμομηλιου (Roman Chamomile).

  * 5 σταγόνες αιθεριου ελαιου Νερολι 5% (Neroli).


Ανακατέψτε καλά τα αιθερια ελαια στο ελαιο βάσης. Κάντε απαλό μασάζ (κυκλικές κινήσεις) στο μέτωπο και τους κροτάφους. Συνεχίστε κάνοντας απαλές μαλάξεις στο σβέρκο. Το χειμώνα κάντε εναλλακτικά ένα ζεστό μπάνιο ρίχνοντας 7-12 σταγόνες από το μείγμα σας μέσα στο νερό της μπανιέρας. Μείνετε στο μπάνιο και εισπνεύστε για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Η Μαντζουράνα (Marjoram) καταπραΰνει το νευρικό σύστημα. Έχει ηρεμιστικές, αντισπασμωδικές και μαλακτικές ιδιότητες.Το Ρωμαικό χαμομήλι (Roman Chamomile) είναι ιδανικό για την καταπολέμηση των ημικρανιών. Θεωρείται κατασταλτικό του άγχους και της νευρικής έντασης.Τα άνθη της νερατζιάς (Neroli) έχουν ηρεμιστική, αντισπασμωδική και χαλαρωτική δράση.

*** Nα χρησιμοποιήσετε τα αιθερια ελαια αμέσως μόλις νιώσετε τα πρώτα σημάδια της ημικρανιας. Επίσης ένα προληπτικό καθημερινό μασάζ θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Ραγάδες

Τα αιθερια ελαια μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ανεπιθύμητων ραγαδων με φυσικό τρόπο. Θα χρειαστείτε:

  * 50ml ελαιο βασης της αρεσκείας σας ή συνδυασμός (λ.χ. Αμυγδαλελαιο με Καλεντούλα).

  * 12 σταγόνες αιθεριο ελαιο Nερολι 5% (Neroli).

  * 3 σταγόνες αιθεριο ελαιο Κανακας (Ylang-Ylang).

  * 3 σταγόνες αιθεριο ελαιο Λεμονι (Lemon).

Ανακατέψτε καλά τα αιθερια ελαια με το λαδι βασης σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι. Ξεκινήστε το μασαζ στα σημεία του σώματος που εμφανίζονται οι ραγάδες. Συνεχίστε το μασάζ μέχρι να απορροφηθεί το λάδι από την επιδερμίδα. Επαναλάβετε τη διαδικασία 1-2 φορές την ημέρα.

Aιθέρια 'Ελαια κατάλληλα για εγκύους μετά από άδεια και συμβουλή του ιατρού τους είναι τα: Περγαμόντο,Χαμομήλι,Ευκάλυπτος,Λιβάνι,Γκρέιπφρουτ,Λεβάντα,Λεμόνι,Μανταρίνι,Νέρολι,Πατσουλί,Ροδόξυλο, Σανταλόξυλο, Πτι Γκρέιν, Τειόδεντρο και Υλάνγκ Υλάνγκ.

Anti-Stress

Το αγχος και οι έντονοι ρυθμοί ζωής μας δημιουργούν πολλαπλά ψυχοσωματικά προβλήματα. Ένα μασάζ με αιθέρια έλαια χαλαρώνει και ξεκουράζει μυαλό και σώμα. Ακολουθείστε την Anti-Stress συνταγή, θα χρειαστείτε:

  * 50ml ελαίου βασης της επιλογής σας.

  * 8 σταγόνες αιθεριου ελαιου Λεβαντας (Lavender).

  * 8 σταγόνες αιθέριου ελαιου Πτι-γκρεϊν (Petigrain).

  * 3 σταγόνες αιθεριου ελαιου Κανακας (Ylang-Ylang).

Απλά τοποθετήστε το ελαιο βασης και τα αιθερια ελαια σε ένα γυάλινο δοχείο. Κλείστε το καπάκι και ανακινήστε καλά προκειμένου να ανακατευτούν μεταξύ τους. Μπορείτε να ξεκινήσετε το μασαζ.

Αυπνία

Η αυπνία (insomnia) αποτελεί ένα πρόβλημα που πλέον ταλαιπωρεί το 12% του συνολικού πληθυσμού. Η έλλειψη ύπνου ή η κακή ποιότητα ύπνου οδηγεί σε σοβαρά ψυχοσωματικά προβλήματα. Δοκιμάστε την συνταγή  για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας και να απαλλαγείτε από τις αϋπνίες:

  * 10 σταγόνες Roman Chamomile (Ρωμαϊκό Χαμομήλι).
  *  5 σταγόνες Clary Sage (Ιεροβότανο).
  *  5 σταγόνες Bergamot (Περγαμοντο).

Ανακατέψτε καλά τα  αιθερια ελαια σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι. Ρίξτε 1-2 σταγόνες του μείγματος σε ένα υφασμάτινο μαντήλι το οποίο θα τοποθετήσετε μέσα στη μαξιλαροθήκη σας.
Εναλλακτικά τοποθετήστε 4-6 σταγόνες του μείγματος σε ένα Oil Burner και αφήστε το να διαχυθεί στο χώρο στον οποίο βρίσκεστε πριν "πάτε για ύπνο".

Αυτοπεποιθηση

Πριν από μία σημαντική συνέντευξη ή από ένα κρίσιμο επαγγελματικό ραντεβού, δοκιμάστε  αυτή τη συνταγή, θα χρειαστείτε:

  * Ένα Oil Burner.
  *  2 σταγόνες αιθεριο ελαιο Γκρεϊπφρουτ (Grapefruit).
  *  2 σταγόνες αιθεριο ελαιο Γεράνι (Geranium).
  * 1 σταγόνα αιθεριο ελαιο Κεδρο (Cedarwood).

Ανακατέψτε καλά τα αιθερια ελαια μέσα στο νερό του Oil Burner (υποθέτουμε στη συνταγή πως το Oil Burner έχει χωρητικότητα σε νερό 50ml). Ανάψτε το κεράκι (ρεσο) και απολαύστε το άρωμα. Θα νιώσετε τη διάθεση σας να ανεβαίνει και την αυτοπεποίθηση σας να βελτιώνεται.

Βήχας 

O βήχας, καθώς και κάθε κρύωμα που επηρεάζει τους πνεύμονες, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τη "συνταγή" αιθεριων ελαιων που σας προτείνω. Θα χρειαστείτε:

  *  6 σταγόνες αιθεριου ελαιου Κανελας (Cinnamon).
  *  6 σταγόνες αιθεριου ελαιου Δεντρολιβανου (Rosemary).
  * 6  σταγόνες αιθεριου ελαιου Πευκου (Pine).
  * 3 σταγόνες αιθέριου έλαιου Θυμαριου (Thyme).

Ανακατέψτε σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι τις παραπάνω ποσότητες. Ζεστάνετε 1/2 λίτρο νερό σε μία μικρή κατσαρόλα. Ρίξτε 4-5 σταγόνες από το μείγμα σας μέσα στο νερό, σκεπάστε το κεφάλι σας με μία πετσέτα και αρχίστε τις εισπνοές.
***Κατά τη διάρκεια των εισπνοών έχετε τα μάτια σας κλειστά. Εισπνεύστε για περίπου 30'' και κάντε ένα αντίστοιχο διάλλειμα 30''. Επαναλάβετε τη διαδικασία 3 φορές (συνολικές εισπνοές περίπου 1 λεπτό και 30'). Μπορείτε να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία 3 φορές την ημέρα.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου