RSS

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Φτιάξε το δικό σας λάδι .


Λάδι κανέλας 

Γεμίστε ένα βάζο των 100 μλ με ράβδους  κανέλας. Καλύψτε τους μέχρι πάνω με λάδι ελιάς (η αμυγδαλέλαιο). Κλείστε το καπάκι και αφήστε το βάζο στο ντουλάπι της κουζίνας  για 3-4 εβδομάδες.
Η κανέλα θα αποδεσμεύσει τα δραστικά συστατικά της στο λάδι και έτσι θα έχετε ένα θαυματουργό λάδι εύκολα και οικονομικά . Μη βγάλετε τους ράβδους από το μπουκάλι. Όσο μείνουν μέσα τόσο το λάδι σας θα γίνεται πιο δυνατό.

Ιδιότητες στην επιδερμίδα

θερμαντική,αντισηπτική,κατά των ελεύθερων ριζών, αποτοξινωτικη.


Ας δούμε και άλλους απλούς  και εύκολους  τρόπους  παρασκευής ενός υπέροχου λαδιού

ενός λαδιού με υπέροχο άρωμα και με πολλές-πολλές χρήσεις
λάδι λεβάντας . Λοιπόν
παίρνουμε αγνό βιολογικό λάδι ελιάς(η αμυγδαλελαιο) το βάζουμε σε ένα γυάλινο δοχείο με καπάκι  και μέσα ρίχνουμε  αποξηραμένα άνθη λεβάντας (το λάδι πρέπει να σκεπάζει τα άνθη 1 -2 εκατοστά παραπάνω) αφού το κλείσουμε το αφήνουμε για 1 εβδομάδα στο σκιερό μέρος (ντουλάπι της κουζίνας),
κατόπιν το σουρώνουμε και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε άλλη δόση άνθη λεβάντας,
κλείνουμε πάλι το βάζο και το αφήνουμε για άλλη μια εβδομάδα .
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αυτή μέχρι το λάδι μας να αποχτήσει την έντονη μυρωδιά της λεβάντας.
ίσως χρειαστεί να επαναλάβουμε την διαδικασία μια με δύο  φορές ακόμα. Όταν τελειώσουμε το σουρώνουμε και  βάζουμε το λάδι μας σε ένα σκουρόχρωμο μπουκάλι και το φυλάσσουμε σε σκοτεινό-ξηρό μέρος.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λάδι μας

 -σε μασάζ
-σε ερεθισμούς του δέρματός μας
-σε ελαφριά εγκαύματα
-σε εισπνοές για την ιγμορίτιδα
-σε εκζέματα
-στον έρπη
-για τον έρπη και το έκζεμα μπορούμε να κάνουμε συχνές επαλείψεις στα πάσχοντα σημεία
-στον πονοκέφαλο
-στο μπάνιο μας
-ή σαν απλό άρωμα με 1-2  σταγόνες πίσω από τους λοβούς των αυτιών μας ή στους κροτάφους μας


Άλλος  μέθοδος   - με γουδί

θα χρειαστείτε

-φρέσκα άνθη λεβανδας

-έλαιο βάσης ( ελαιόλαδο,αμυγδαλο,τζοτζοβα η άλλο)

-γουδί, σουρωτήρι

Τοποθετήστε τα άνθη μέσα σε ένα γουδί και προσθέστε έλαιο βάσης να τα καλύψει εντελώς. Κοπανίστε τα άνθη μαζί με το λάδι για αρκετή ώρα, 20-30 λεπτά. Όσο πιο πολλή ώρα  δουλέψετε το μείγμα τόσο περισσότερα συστατικά θα απελευθερωθουν. Προσθέστε και άλλο λάδι ώστε να γεμίσει το γουδί κατά τα 2/3. Καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε το να σταθεί για 2-3 μέρες. Στην συνεχεία σουρώστε το μείγμα  και πιέστε με κουτάλι τα άνθη για  να πάρετε όλο το λαδάκι που θα απομείνει. Βάλτε το λάδι μέσα σε ένα αποστειρωμενο σκούρο  βάζο .Θα διατηρηθεί για 5-6 μήνες,στο ψυγείο -έως και 12 μήνες


***P.S. με τους ίδιους τρόπους παρασκευής μπορείτε να φτιάξετε λάδι καλέντουλας  η όπιο άλλο βότανο θέλετε.

Καλή  επιτυχία!!!

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου