RSS

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Θεραπευτικές ιδιότητες του θιβετιανού μύκητα (θιβετιανό μανιτάρι γάλακτος)

Ο μύκητας Kefir (Θιβετιανός μύκητας γάλακτος) είναι μια συμβιωτική ομάδα βακτηρίων και μικροοργανισμών του γένους Zoogloea, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενός γαλακτοκομικού προϊόντος γνωστού ως κεφίρ . Έχει ευεργετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία, είναι ένα προληπτικό και μάλιστα θεραπευτικό φάρμακο . Επιπλέον, το κεφίρ του μύκητα του Θιβέτ χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα . Πολλαπλασιάζει γρήγορα.

Οι λευκοί ή ελαφρώς κιτρινωποί μύκητες κεφίρ έχουν ξινή γεύση. Η κύρια μικροχλωρίδα τους αποτελείται από γαλακτικό οξύ και ζυμομύκητες, που καθορίζουν τη συγκεκριμένη γεύση και άρωμα του κεφίρ, τις διατροφικές του ιδιότητες.

Στην Ευρώπη στα τέλη του ΧΙΧ αιώνα, οι γιατροί της κλινικής στη Ζυρίχη υποβλήθηκαν σε θεραπεία με γιαούρτι γαστρίτιδα, γαστρικό έλκος, χρόνια διάρροια, φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, και αναιμία. Οι ασθενείς δέχτηκαν άμεσα αυτό το φάρμακο και το ανέλαβαν καλά. Μετά την  πρόσληψη κεφίρ μειώθηκαν οι πόνη, τα έλκη και η διάβρωση.

Ακόμα και σήμερα, οι Ιάπωνες γιατροί είναι πεπεισμένοι ότι το γιαούρτι «μανιτάρι» θα πρέπει να περιλαμβάνεται στη διατροφική των ασθενών με καρκίνο, καθώς και στη διατροφή του σχεδόν σε κάθε υγιές άτομο, ανεξάρτητα από την ηλικία.100 g «μανιτάρι» κεφίρ σχεδόν 100 δισεκατομμύρια ωφέλιμων μικροοργανισμών, τα περισσότερα από τα οποία ο Ρώσος επιστήμονας και ο βραβευμένος με Νόμπελ  Mechnikov είπε .. «Μεταξύ των ωφέλιμων βακτηρίων εξέχουσα θέση θα πρέπει να δοθούν οι βάκιλοι του γαλακτικού οξέος. Παράγουν γαλακτικό οξύ και παρεμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη λιπαρών και χαλασμένων ενζύμων, τα οποία πρέπει να λάβουμε υπόψη μεταξύ των πιο τρομερών εχθρών μας ... "

Ο μύκητας γάλακτος έχει τις εξής θεραπευτικές ιδιότητες:
* ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.
* έχει αντιαλλεργικό αποτέλεσμα.

* επιταχύνει την απομάκρυνση των χρησιμοποιημένων  αντιβιοτικών από το σώμα και προστατεύει την εντερική χλωρίδα από το θάνατο  ωφέλιμων βακτηριδίων. Για το σκοπό αυτό, οι ενήλικες πρέπει να καταναλώνουν 0,5 λίτρα και τα παιδιά 0,2 λίτρα κέφιρ καθημερινά. Όταν παίρνετε αντιβιοτικά, συνιστάται να παίρνετε τα δισκία με κεφίρ ή να πίνετε μισό ποτήρι έγχυσης Θιβετιανού μανιταριού μετά   από κάθε ένεση. Αυτό ανακουφίζει τις παρενέργειες των φαρμάκων.

* έχει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.

* έχει χολαγόγγα και αντισπασμωδικές ιδιότητες.

* αυξάνει τη σεξουαλική δραστηριότητα.

* βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση της προσοχής.

* προάγει την ομαλοποίηση του μεταβολισμού (συμπεριλαμβανομένων των υδατανθράκων) 

* αποτοξίνωση , καθώς και από τα υπολείμματα των συνθετικών ιατρικών φαρμάκων (π.χ., αντιβιοτικά)

* συνθλίβει τις πέτρες στους νεφρούς, τη χολή και την ουροδόχο κύστη και τις απομακρύνει από το σώμα.

* προάγει την επούλωση των γαστρεντερικών παθήσεων (συμπεριλαμβανομένης της νόσου του πεπτικού έλκους), ομαλοποιώντας έτσι την σύνθεση της εντερικής μικροχλωρίδας

* εξαλείφει το υπερβολικό βάρος με τον ασφαλέστερο τρόπο για ένα άτομο - με την ομαλοποίηση του μεταβολισμού.

* αυξάνει τη σεξουαλική ελκυστικότητα, αποκαθιστά και αυξάνει τη δραστικότητα.

* εξαλείφει τους πονοκεφάλους και κανονικοποιεί την πίεση.

* βελτιώνει τον ύπνο, αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα συγκέντρωσης (κάτι που είναι σημαντικό όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά και για τους φοιτητές και τους μαθητές) 

* χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία ως μέσο προώθησης της αναζωογόνησης του δέρματος και της λεύκανσης. Το μανιτάρι γάλακτος λειαίνει τις ρυτίδες, αφαιρεί τα σημεία χρωστικής, δυναμώνει τα μαλλιά και διεγείρει την ανάπτυξη υγιεινών μαλλιών.

* προάγει την ανάπτυξη του μύκητα σημαντικά ένζυμα στο στομάχι μέσω του οποίου παράγει λιγότερο οξύ, προκαλώντας αίσθημα καύσου και φυσιολογικό γαστρική οξύτητα

 *χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική όπως ποτά και σάλτσες, καθώς και στην παρασκευή σνακ και σαλατών.

  • Σύνθεση

    Η σύνθεση του μύκητα γάλακτος περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό θρεπτικών ουσιών.
    Σε 100 ml κεφίρ, που λαμβάνεται με ωρίμανση συνηθισμένου γάλακτος με θιβετιανό μύκητα γάλακτος, περιέχει:
    • * Βιταμίνη Α - από 0,04 έως 0,12 mg (ημερήσια ανάγκη ανθρώπου είναι περίπου 1,5-2 mg). Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για το δέρμα και τους βλεννογόνους, εμποδίζοντας την ανάπτυξη καρκίνου και μολυσματικών ασθενειών, καθώς και την όραση. Ενισχύει τα δόντια και τα οστά, αποτρέπει την ανάπτυξη φλεγμονωδών διεργασιών, αυξάνει τη συγκέντρωση της προσοχής.

    • * Η θειαμίνη είναι περίπου 0,1 mg (η ημερήσια απαίτηση είναι περίπου 1,4 mg). Η θειαμίνη (βιταμίνη Β1) αποτρέπει τις νευρικές διαταραχές, έχει αναλγητική ιδιότητα.
    • * Ριβοφλαβίνη - από 0,15 έως 0,3 mg (ημερήσια απαίτηση περίπου 1,5 mg). Ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2) - μια υπόσχεση της χαράς και της καλής διάθεσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.
    • * καροτενοειδή, που μετατρέπονται στο σώμα σε βιταμίνη Α, - από 0,02 έως 0,06 mg.
    • *Νιασίνη (PP) - περίπου 1 mg (η ημερήσια απαίτηση είναι περίπου 18 mg). Η νιασίνη ανακουφίζει από την ευερεθιστότητα, αποτρέπει τη νόσο των αιμοφόρων αγγείων και το έμφραγμα του μυοκαρδίου.
    • * Πυριδοξίνη - έως 0,1 mg (ημερήσια απαίτηση περίπου 2 mg). Η πυριδοξίνη (βιταμίνη Β6) προωθεί την εργασία του νευρικού συστήματος και την πληρέστερη αφομοίωση των πρωτεϊνών στο στομάχι.
    • * Κοβαλαμίνη - περίπου 0,5 mg (ημερήσια απαίτηση περίπου 3 mg). Η κοβαλαμίνη (βιταμίνη Β12) προλαμβάνει την ανάπτυξη ασθενειών αιμοφόρων αγγείων.
    • * Ασβέστιο - 120 mg (ημερήσια απαίτηση περίπου 800 mg). Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για το νευρικό σύστημα, τα δόντια και επίσης τα οστά. είναι ένα μέσο για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.
    • * Σίδηρος - περίπου 0,1-0,2 mg (ημερήσια απαίτηση 0,5 έως 2 mg). Πρέπει να σημειωθεί ότι όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε λιπαρά αυτού του κεφίρ, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα σε σίδηρο σε αυτό. Ο σίδηρος αποτρέπει καταθλιπτικές καταστάσεις και διαταραχές στην εργασία του νευρικού συστήματος. Είναι απαραίτητο να ενισχυθούν τα νύχια, να βελτιωθεί το χρώμα του δέρματος και να αποκατασταθεί η ζωτικότητα των μαλλιών.
    • * Ιώδιο - περίπου 0,006 mg (ημερήσια απαίτηση περίπου 0,2 mg).
    • * Ψευδάργυρος - περίπου 0,4 mg (ημερήσια απαίτηση περίπου 15 mg). Επιπλέον, η κεφίρ διεγείρει την απορρόφηση ψευδαργύρου, που είναι ήδη διαθέσιμη στο σώμα.
    • * Φολικό οξύ - 20% περισσότερο από το γάλα. Το πιο παχύ kefir, τόσο πιο φολικό οξύ περιέχει. Το φολικό οξύ έχει μεγάλη σημασία στην αναστολή της διαδικασίας γήρανσης του ανθρώπινου σώματος και στην προστασία του από τα κακοήθη νεοπλάσματα. Είναι επίσης απαραίτητο για την ανανέωση του αίματος και την παραγωγή αντισωμάτων, ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
    • * Γαλακτοκομικά βακτηρίδια (γαλακτοβακίλλια). Τα βακτήρια γάλακτος (λακτοβάκιλλοι) είναι υπεύθυνα για την υγιή μικροχλωρίδα του ανθρώπινου εντέρου.
    • * Μικροοργανισμοί που μοιάζουν με ζύμη (μην τις συγχέετε με μαγιά τροφίμων). Οι μικροοργανισμοί που μοιάζουν με ζύμη είναι υπεύθυνοι για την υγιή μικροχλωρίδα του ανθρώπινου εντέρου.
    • Αλκοόλ. Προλαμβάνει την ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων.
    • * Πολλές χρήσιμες για τα ένζυμα ανθρώπινο σώμα, οξέα (συμπεριλαμβανομένου του διοξειδίου του άνθρακα), εύπεπτων πρωτεϊνών, πολυσακχαριτών. Οι πολυσακχαρίτες καθαρίζουν το σώμα από δηλητηριώδεις ουσίες, ρυθμίζουν το επίπεδο χοληστερόλης στο αίμα.

    • ***Κάθε μία από αυτές τις ουσίες έχει ευεργετική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα.
  • Μέθοδος εφαρμογής

    Δύο κουταλάκια του γλυκού μύκητα γάλακτος ρίχνουμε 200-250 ml γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου και αφήνουμε για 24 ώρες. Η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται μία φορά την ημέρα, ταυτόχρονα, κατά προτίμηση το βράδυ, να αποθηκεύεται ο μύκητας σε θερμοκρασία δωματίου. Το γάλα ζυμώνεται πλήρως μετά από 17-20 ώρες. Το πιο χρήσιμο γιαούρτι λαμβάνεται από φυσικό μη ανασυστάμενο γάλα. Όταν γαλάζετε το γάλα, τα πιάτα πρέπει να καλύπτονται με γάζα. Ένα σημάδι πλήρους ωρίμανσης είναι η εμφάνιση πάνω από μια παχιά μάζα στην οποία βρίσκεται ο μύκητας. Το γάλα που έχει υποστεί ζύμωση πρέπει να διηθείται μέσω κόσκινου σε γυάλινο βάζο. Μετά το φιλτράρισμα το μανιτάρι γάλακτος πλένεται από τα υπολείμματα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση κάτω από ένα ρεύμα καθαρού κρύου νερού, τοποθετείται και πάλι σε ένα βάζο και χύνεται με μια νέα μερίδα γάλακτος.
    Εάν ο μύκητας γάλακτος δεν πλένεται καθημερινά και γεμίζει με φρέσκο ​​γάλα, δεν θα πολλαπλασιαστεί και θα γίνει καφέ, θα χάσει τις φαρμακευτικές του ιδιότητες και μπορεί να πεθάνει.
    Το γάλα που έχει υποστεί ζύμωση πρέπει να καταναλώνεται στα 200-250 ml ημερησίως, η τελευταία λήψη πρέπει να γίνει 30-60 λεπτά πριν από τον ύπνο με άδειο στομάχι.
    Το γάλα που έχει υποστεί ζύμωση συνιστάται να ληφθεί εντός 20 ημερών, στη συνέχεια να διακοπεί για 10 ημέρες και να επαναληφθεί η πορεία της θεραπείας.
    Ένας υγιής μύκητας έχει ένα λευκό χρώμα (το χρώμα του γάλακτος, τυρί cottage), μια τραγανή δομή και μια διάμετρο 5-6 mm στην αρχή της αναπτυξιακής περιόδου και 40-50 mm στο τέλος του, πριν από τη διαίρεση.
    Η πλήρης πορεία της θεραπείας είναι 1 έτος. Στη δεύτερη σειρά, η χρήση αλκοολούχων ποτών, εγχύσεων και φαρμάκων απαγορεύεται αυστηρά. Κατά τη διάρκεια της διακοπής των 10 ημερών, πρέπει να συνεχίσετε να φροντίζετε τον μύκητα. Το στραγγιστό γιαούρτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τηγανίτες, τυρί cottage, ως καλλυντικό για τρίψιμο χεριών και προσώπου, κλπ.
    Το γιαούρτι θεραπείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επούλωση τραυμάτων, κοπών και επεξεργασίας κριθαριού.
    Στις πρώτες 10-14 ημέρες, η χρήση του μύκητα γάλακτος αυξάνει σημαντικά τη δραστηριότητα του εντέρου, η οποία εκδηλώνεται με τη μορφή αυξημένης παραγωγής αερίου, οπότε δεν συνιστάται η λήψη κεφίρ το πρωί πριν από την εργασία. Το σκαμνί γίνεται συχνό, τα ούρα ελαφρώς σκουραίνουν. Σε ασθενείς με χολή και ουρολιθίαση, δυσάρεστες αισθήσεις μπορεί να εμφανιστούν στο ήπαρ, στα νεφρά και στο υποχωρούν. Μετά από 12-14 ημέρες, η οξεία αντίδραση του σώματος σταματά, η γενική κατάσταση βελτιώνεται, η διάθεση και η γενική αύξηση του τόνου, οι άνδρες έχουν σεξουαλική δραστηριότητα.
    Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο μύκητας γάλακτος είναι ένα ζωντανό πράγμα, πρέπει να το χειριστείτε προσεκτικά, προσεκτικά, μην καλύπτετε το δοχείο με ένα καπάκι, γιατί πρέπει να αναπνεύσει.
    Το μανιτάρι γάλακτος δεν μπορεί να πλυθεί με ζεστό νερό και να παραμείνει στο ψυγείο, γιατί στην περίπτωση αυτή χάνει τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Το μανιτάρι γάλακτος πεθαίνει αν δεν ξεπλυθεί εγκαίρως. Εάν λείπετε για 2-3 ημέρες, γεμίστε το βάζο 3 λίτρων με το γάλα στη μέση με νερό, βάλτε το μανιτάρι εκεί, το βάζετε σε ζεστό μέρος και κατά την άφιξη χρησιμοποιήστε αυτό το κεφίρ για τα λουτρά ποδιών. Η λαμβανόμενη έγχυση απομακρύνει την κόπωση, τη βαρύτητα στα πόδια, έχει επίσης επούλωση πληγών, μειώνει την εφίδρωση.
    Με την πάροδο του χρόνου, το βάρος του μύκητα αυξάνεται ως αποτέλεσμα της αναπαραγωγής.
    Μεταφέρετε το πλεονάζον μανιτάρι σε άλλα άτομα συνιστάται μόνο με οδηγίες για τη χρήση και φροντίδα του.
  • Συστάσεις για χρήση

    Όταν χρησιμοποιείτε θιβετιανό γάλα, ο μύκητας πρέπει να ακολουθεί αρκετές συστάσεις.
    Μην πίνετε υπεροξειδωμένη κεφίρ, καθώς και περισσότερα από 500-700 ml κεφίρ την ημέρα. Και αυτό δεν είναι μια προληπτική, αλλά μια θεραπευτική δόση για ενήλικες. Αυτή η δόση πρέπει να διαιρεθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας σε μικρότερα, για παράδειγμα 200 ml σε κάθε λήψη. Για παιδιά ηλικίας άνω των 5 ετών, η θεραπευτική δόση είναι 200-400 ml ημερησίως, ενώ πρέπει επίσης να χωριστεί σε μικρότερες δόσεις.
    Δεν συνιστάται να πίνετε κεφίρ λιγότερο από 40 λεπτά πριν πάτε για ύπνο.
    Η ποσότητα του κεφίρ, που χρησιμοποιείται για προληπτικούς σκοπούς, για τα παιδιά θα πρέπει να είναι περίπου το ήμισυ αυτής των ενηλίκων.
    Ξεκινήστε λαμβάνουν έγχυση του Θιβέτ μανιταριού γάλακτος ακολουθούμενη με μια μικρή δόση 100 ml ανά ημέρα για έναν ενήλικα, και για τα παιδιά άνω των 5 χρόνια - όχι περισσότερο από 50 ml ανά ημέρα. Στο αρχικό στάδιο λήψης κεφίρ, είναι πάντα καλύτερο να δίδεται μια ελάχιστη δόση.
    Στη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη, είναι αδύνατο να χορηγηθεί ινσουλίνη μαζί με την έγχυση ενός θιβετιανού μύκητα γάλακτος!
    Δεν είναι απαραίτητο να συνδυάσετε τη μέθοδο έγχυσης θιβετιανού μανιταριού γάλακτος με κατανάλωση οινοπνεύματος. Αφού καταναλώσετε ακόμη και μια μικρή ποσότητα μπύρας, θα πρέπει να ξεκινήσετε την αρχή της λήψης του θιβετιανού κεφίρ από την αρχή. Μόνο στην περίπτωση αυτή επιτυγχάνεται η θεραπευτική-προφυλακτική και αναζωογονητική δράση.
  • Οδηγίες φροντίδας
  • Πρώτον, πρέπει να προσδιορίσετε την απαιτούμενη ποσότητα μυκήτων του Θιβέτ.
    Για να φροντίσετε τον μύκητα, θα χρειαστείτε: ένα δοχείο, γάζα στο λαιμό του βάζου, καθαρό νερό απαραίτητο για το πλύσιμο του μανιταριού. Συνιστάται η χρήση γάλακτος κανονικής ή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
    Τα δοχεία για την εργασία με το μανιτάρι δεν πρέπει να πλένονται με απορρυπαντικά.
    Για την παρασκευή της έγχυσης είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μόνο καθαρό νερό. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο ή απεσταγμένο νερό.
    Πρέπει να καλύψετε το βάζο με γάζα και να το τοποθετήσετε σε σκοτεινό μέρος.
    Μόλις λαμβάνεται ότι το γάλα έχει πήξει, είναι απαραίτητο να διαχωριστεί με ένα πλαστικό σουρωτήρι. Στη συνέχεια, θα πρέπει να βάλετε το πηγμένο γάλα σε ένα καθαρό δοχείο. Μετά από αυτό το κεφίρ είναι έτοιμο για χρήση.
    Κατά τη φροντίδα του μύκητα γάλακτος δεν συνιστάται να χρησιμοποιείτε μεταλλικά 
    Μετά από αυτή τη διαδικασία το μύκητα τοποθετήστε πίσω στο δοχείο και ρίξτε ένα νέο τμήμα  γάλακτος για την  παραγωγής της νέας παρτίδας. Ολόκληρος ο κύκλος επαναλαμβάνεται ξανά.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου