RSS

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Πως να φτιάξετε λάδι γλυκάνισου

Η βιομηχανική παραγωγή του γλυκάνισου είναι μια διαδικασία πολλαπλών σταδίων που απαιτεί μεγάλη ένταση εργασίας. Αλλά μικρές μερίδες του προϊόντος μπορούν να γίνουν στο σπίτι. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε:
  • σπόροι γλυκάνισου (ξηρό) ·
  • βάση ελαίου (για παράδειγμα, αμύγδαλο).
  • κονίαμα για άλεση σπόρων
  • γάζα
  • γυάλινα δοχεία.

Λιώστε τους σπόρους σε κονίαμα μέχρι να βγει λίγο  λαδάκι (αλλά μην φέρετε τη σύσταση της σκόνης). Ρίξτε μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο και προσθέστε τη βάση ελαίου (το υγρό πρέπει να καλύψει πλήρως τους σπόρους). Κλείστε προσεκτικά το δοχείο και  βάλτε το σε σκοτεινό μέρος (τα βάζω στο ντουλάπι της κουζίνας) για 40 μέρες. Μέτα από 40 μέρες στραγκιστε το με γάζα. Αποθηκεύετε το λάδι σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου